Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна срещата между ИТН и ИБГНИ за подкрепа на кабинет

S 250 50325d5a bc3c 44f3 bed0 c6c03994b695

"Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) се събраха точно в 14 ч., за да обсъдят проектокабинета, който ще бъде оглавен от Пламен Николов. Именно той взема проучвателния мандат за съставяне на правителство миналия петък.

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател.

Това е първата среща на ИТН с партиите, от които очаква подкрепа в пленарната зала за правителство. По-късно е насрочен разговор с "Демократична България", а в 17 ч. с "БСП за България". 

Срещите се провеждат в зала „Изток“ на Народното. За момента имената на проектоминистрите не са известни. Знае се само кой е кандидатът за премиерския пост –мениджърът Пламен Николов. Очаква се лично той да представи състава на евентуалното бъдещо правителство.

Бъдещият премиер Пламен Николов подбирал министри вчера до полунощ. Това каза самият той пред медиите в кулоарите на парламента след заседанието на групата на "Има такъв народ".

От управляващата партия обаче засега запазват мълчание за имената на бъдещите министри. Те бяха представени на групата и посрещани с аплодисменти.

"Ще го направим по най-добрия начин - първо пред нашите партньорите. Ще произведем новини", лаконичен бе Николов на всички въпроси кога ще обявят състава на правителството.

"Има шанс за подкрепа на кабинета", убеден бе Николов. Той разказа, че си е донесъл всички дипломи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във