Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна протестът срещу Ердоган във Варна

Граждани и симпатизанти на партия "Възраждане" се събраха на протест срещу турския президент Реджеп Ердоган и "безпринципната политика на Брюксел."

Протестиращите изказаха недоволството си от "присъствието на Ердоган на територията на България и на територията на ЕС като цяло", определяйки го като недопустимо и нежелано, съобщава БГНЕС. 

На протеста се забелязват плакати "Stop Erdogan", "Затваряме Варна заради диктатора", "Не на диктатурата”, "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "105 г. от Одринската епопея. Одрин е наш", "Вън Ердоган от Европа" и др.

От партия "Възраждане" изтъкнаха, че точно на 26 март се навършват 105 години от геноцида над тракийските българи, когато са прогонени повече от 150 000 българи от Източна Тракия – днешна Турция, а 30 000 са убити.

"Турция още дължи обезщетение, което е в размер на повече от 10 млрд. долара", заявиха от "Възраждане", която единствена на изборите през март миналата година спечели самостоятелно 1% от гласовете на избирателите.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във