Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна изграждането на „зелен остров“ в центъра на София

Започна поставянето на тревните чимове в новия линеен парк по продължението на бул. “Македония“ в София. Покрай релсите на трамвая между "Руски паметник" и бул. "Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв.м. култивирана трева, която ще завършва цялостната архитектурна композиция на пространството. Проектът за линеен парк е на френското бюро “Вилмот архитекти“. Това съобщиха от Столичната общината.

"По-голямата част от растителността в парка е вече посадена. Инфраструктурно вече са оформени пероните, пешеходните алеи и велоалеята. След като монтираме парковата мебел в специализираните кътове за отдих, паркът ще получи своя цялостен облик“, коментира зам.- кметът по строителство в СО инж. Ангел Джоргов.

По-голямата част от растителността в новия парк е вече засадена. В пространството между спирките бул, “Македония“ и “Руски паметник“ има над 150 нови дървета от вида липа, над 10 000 храсти и цветя, а преди откриването на строителната площадка по булеварда 32 от дърветата бяха извадени със специализирана техника и преместени в Южния парк.

Реконструкцията на релсовия път и закупуването на нов подвижен състав по него, се реализират от Столична община по Проект “Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във