Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна и третата среща на ИТН - с "БСП за България"

"Има такъв народ" (ИТН) провежда последната среща за представяне на проектокабинета с "БСП за България". Това е третата формация, от която първата политическа сила търси подкрепа за бъдещия кабинет. В 17 ч. в зала "Изток" на Народното събрание започнаха разговорите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предвождаше социалистите към зала "Изток".

Днес първо имаше среща с "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ), а по-късно и с "Демократична България" (ДБ). Конкретика обаче не бе съобщена. Срещите се отличиха с това, че бяха кратки. Всички представители, които взеха участие в тях, бяха пестеливи в коментарите си. Очаква се съставът на кабинета да бъде обсъден във всяка една парламентарна група. 

Предложеният за премиер Пламен Николов пък увери, че сам е редил състава на кабинета. От ИТН загатнаха, че ще има изненади. Какви точно - може и да стане ясно още днес. 

междувременно имената на министрите изтекоха в медиите. В тях изпъкват имената като Петър Илиев, Ради Найденов, Гроздан Караджов и др. 

В разговорите за бъдещата власт не са включни ГЕРБ-СДС и ДПС. Бившите управляващи вече обявиха, че ще гласуват "против" кабинета на ИТН. ДПС не казват дали ще подкрепят предложението. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във