Банкеръ Daily

Общество и политика

Започна 48-ият Софийски международен панаир на книгата

В централното фоайе на Националния дворец на културата се откри 48-ият Софийски международен панаир на книгата.

В шестте дни, между вторник (7 декември) и неделя (12 декември), при пълно спазване на противоепидемичните мерки, на площ от 800 квадратни метра в НДК, ще се съберат читатели, писатели, издатели, преводачи и илюстратори.

Ще може да посетите над 40 събития - срещи с автори като Теодора Димова (в неделя, от 14.00 часа, тя ще участва в представянето на "Спомнена София" заедно с журналиста Тони Николов и литературния критик Михаил Неделчев), Алек Попов (в събота от 16.00 часа), Георги Господинов (в неделя от 15.30 часа), Десислава Йорданова – Пурко (в четвъртък от 14.00 часа ще разказва за пиктограмите като път към четенето в рамките на Детския литературен фестивал), Деляна Манева (в събота от 13.00 часа заедно с Деметра Дулева, Светла Георгиева и Катерина Хапсали ще говорят за фикцията и фактите в романите си), Елена Алексиева (в сряда ще модерира срещата с Георги Тенев от 11.45 часа).

Ще има срещи с най-новите автори на аудиосъдържание като Мадлен Алгафари, Мария Касимова-Моасе, Мария Николова и Васил Попов.

Актьорите Богдана Трифонова, Йоанна Темелкова и Владимир Пенев ще четат истории на щанда "Сторител" в Литературен клуб "Перото".

В рамките на Софийския панаир на книгата ще се състои онлайн Софийският международен литературен фестивал.

Ще се проведе и четвъртият Детски литературен фестивал, който също може да бъде проследен в мрежата. Не е за пропускане включването на Марин Трошанов - един от създателите на комикса "Дамга", спечелил наградата за най-добър в своята категория на международния фестивал в Белград през 2012 година. Той ще сподели с тийнейджърската аудитория какво е инфлуенсъри да говорят за книги. В неделя от 11.00 часа е срещата с писателя-пътешественик - испанецът Хавиер Качо, автор на няколко книги за Антарктида, а от 14.00 часа за Италия ще разказва Джеронимо Стилтън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във