Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

Заплаха от терористичен акт у нас няма

"От информацията, с която разполагам, съм убеден, че за България пряка заплаха за тероризъм от вътрешни сили няма. Ако има някакви рискове, те са свързани с преминаващите през страната ни бежанци”, коментира пред Нова телевизия председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов.

Вътрешният министър Веселин Вучков ще докладва пред депутати дали има терористични заплахи срещу страната ни. Той ще бъде изслушан от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, съобщи Атанасов.

На българо-турската граница бе задържан 28-годишен французин, заподозрян за връзки с атентаторите от Париж - братята Куаши. В прокуратурата е постъпила европейска заповед за арест от съд в Париж. Обвинението срещу задържания е за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове.

Атанасов коментира и изненадващата поява на Петко Сертов. Според него е несериозно 40 дни институциите у нас да се занимават със семейна драма като неговата.

"От самото начало отказвам да коментирам темата, защото съм на мнение, че държавата не трябва да се занимава с него. При условие, че няма никакви данни да е извършено престъпление по отношение на него и от него, защо се занимаваме с него”, попита Атанасов.

Той коментира, че вместо да се коментират идеите на вътрешния министър за административна реформа в МВР, обществото се занимаваме с Петко Сертов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във