Банкеръ Daily

Общество и политика

Запис: Президентски секретар получава плик от ексшеф на митниците

Видеозапис на среща между президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов и бившия шеф на Агенция "Митници" Петко Петков бе разпространен от сайта "Афера". На кадрите се вижда как Петков предава плик на Узунов по време на разговор в столично заведение.

Видеозаписът е от охранителна камера в заведение. Петко Петков обясни, че с Узунов са лични приятели, предаде NOVA.

„Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков. 

Разговорът, заснет с камера, бил личен.

„За митници няма какво да говорим. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, освен това, че се познавам с хората там”, каза Петков.

Това, което даде повод за различни тълкувания е пликът, който Узунов получава от Петков.

„В него имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро", каза още Петков.

На видеото се вижда още, че двамата събеседници оставят телефоните си на бара. 

„За да си заредим телефоните, там има зарядни устройства, може да минете през заведението, да видите. Ние, ако имаме нещо да си говорим с Пламен Узунов, според конспирацията, която се развива в момента, дали бихме си позволили да си говорим в заведението. Това е смешно”,

Петков смята, че изкараните записи са атака срещу Пламен Узунов.

„Според мен целта е да бъде уязвен Узунов по брутален начин”, заяви той. И се закани, че ще съди всички, които пишат компромати по негов адрес.

Официален отговор имаше и от президентството. В него заявяват, че „не коментират манипулации”.

В същия сайт "Афера" преди една година бяха разпространени предполагаемите снимки от спалнята на експремиера Бойко Борисов, на които се виждат пистолет, златни кюлчета и пачки банкноти от 500 евро на нощното му шкафче.

Моментът на предаването на плика е в 3:40

https://www.youtube.com/watch?v=xARRvpTcKno&t=430s

Facebook logo
Бъдете с нас и във