Банкеръ Weekly

Общество и политика

Запечатали стаята на Бойко Борисов в парламента

Издадена е заповед за запечатване на стаята на ПП ГЕРБ в Народното събрание, съобщи на пресконференция Красимир Велчев от опозицията.

Заповедта е издадена от председателя на Народното събрание Михаил Миков. В нея се посочва, че стаята се отнема, за да може да се използва пълният капацитет на Народното събрание. Велчев обясни, че патронът на вратата е сменен и те не могат да я отключат, а вътре в самата стая има техни документи. Той обаче обясни, че това няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се оплака от подобно действие в страницата си във Фейсбук:

"Днес Михаил Миков е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката.

Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ. Той знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори", твърди Борисов.

"Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента", пише Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във