Банкеръ Daily

Общество и политика

Западен парк е вторият „Граф Игнатиев” в управлението на София

S 250 cddd9901 f5f8 479b 8f27 6ddc87b2ba2e
S 250 eb1b155e 2693 4f96 b459 433bdb989161
S 250 fd9bb4d8 96b1 4e7f aecd af7bc0cb3a4f
S 250 4b281dd9 93ba 4e01 9b81 f33f64185713

„Западен парк е другото място след Графа символ на провалилото се управление на ГЕРБ в София. Днес тук трябваше да има алеи, по които да се разхождаме със семействата си, а сме свидетели на разкопки и катакомби, стърчащи кабели и необезопасени строежи.” Това заяви водачът на листата на ПП МИР за общински съветници в София инж. Симеон Славчев пред журналисти в Западен парк в София.

В събитието участваха и членовете на Националния съвет на партията, и кандидатите за общински съветници в София, Георги Кардашев, Георги Славчев, Анелия Парапунова, Цанко Донков, Александър Пеновски и кандидатът на МИР за „Люлин”Розалия Николова, както и независимият кандидат за районен кмет на „Красна поляна” Георги Миланов.

Мястото на импровизираната пресконференция не беше избрано случайно, а е част от поредица събития организирани от ПП МИР, които посочват грешките в управлението на София и съответно дават решения на посочените проблеми.

„И в Западен парк, както и на Графа, сме свидетели на сгрешен проект, при който проблемът изниква след стартирането на ремонта. В случаят се оказа водопровод, който общината „забравила”, заяви Славчев и поиска ревизия на всички големи проекти в София в това число и на Западен парк. Сред проблемите, които стоят нерешени в Западен парк, участниците в събитието посочиха и липсата на „обещаното” от управляващите видеонаблюдение на парка.

„Сред основните приоритети, които Политическа партия МИР си е поставила за София, е сигурен и безопасен град” каза Славчев и допълни, че задължително ще иска осветление и видеонаблюдение в Западен парк, както и във всеки друг парк в София.

Вторият в листата на формацията Георги Кардашев посочи, че от партията ще изискват проверка на строителните документи, съоръженията и материалите, тъй като има съмнения за подмяна, подобно на случаят с "Графа". По думите на Симеон Славчев важен етап от проекта на Западен парк е изграждането на безопасни детски площадки. Той се зарече, че ще следят дали те ще отговарят на изискванията за безопасност, тъй като "сигурността на нашите деца е най-важна", каза още кандидатът за общински съветник.

Като друг съществен проблем беше посочена и липсата на достъп до парка от страната на "Красна поляна". Независимият кандидат за кмет на района Георги Миланов поиска проверка и на нерегламентираното изсипване на земна маса върху незаконните сметища в тази част.

Моделът на управление в София трябва да бъде сменен и да се възприема не досегашния метод работа на парче, а да се планира цялостно и да се изпълняват поети задължения, категоричен е водачът на листата на ПП МИР за София Симеон Славчев. Той посочи, че в следващият мандат ще поиска в плана за Западен парк да бъде планирано и изграждането на Алея на българските царе, където да се поставят паметници на всички български владетели.

„Така Западен парк ще се превърне в едно от най-посещаваните места за култура и отдих, както всички жители, така и от гостите на столицата", категоричен беше инж. Славчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във