Банкеръ Daily

47-ият парламент приключи с изявления на парламентарните групи

Зам.-председателят Мирослав Иванов удари последния звънец на 47-ото НС

47-ото Народно събрание проведе последното си заседание, което приключи с изявления на различните парламентарни групи. Декларации не направиха единствено от парламентарните групи на ДПС и БСП.

Последното заседание беше закрито от заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов.

Пред депутатите той заяви, че във времена на криза парламентът не е намерил нужното обединение, не е проявил търпение и толерантност.

"В тези тежки времена на криза 47-ото НС не бе обединено. А какви бяха причините за това? Ще дам възможност на времето и на българските граждани да дадат своята оценка. Напрежението от една друга криза, а именно политическата, която властваше през 2021 г., очевидно хвърли своята тежка сянка и върху работата на този състав на народното събрание", каза Иванов.

Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда, посочи от своя страна Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Чухме какви ли не абсурди, безочливи манипулации, заплахи и лъжи. Но заради вашите "гимнастики" тук България продължава да се мъчи. Затова все още нямаме реформирана комисия за противодействие на корупцията, затова няма ефективна прокуратура, затова я няма и така очакваната справедливост", заяви той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ определи управлявалата досега коалиция като "аматьори".

"Аматьорите" остават разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани. Опустошен парламентаризъм с решетки", посочи тя.

Пламен Николов от "Има такъв народ" увери, че партията му няма да се примири с ролята на "безгласна патерица на властта" и да "пожертва националния интерес".

"Ние днес се разделяме, за да дадем възможност на българските граждани да изберат най-подходящите управници, които имат способностите и не се боят да поемат отговорността да преведат страната през нелеките времена, които ни предстоят", каза депутатът от ИТН.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов повтори обвиненията към управляващите за връзки със САЩ.

"А някои от вас утре сутрин може би да отидат "да закусят" в американското посолство, за да отчета своите "успехи". Поставяме "успехи" в големи кавички, разбира се, защото вашият "успех" в съответствие с българския национален интерес. Потопихте държавата в криза, но не успяхте да я унищожите напълно", подчерта той.

Христо Иванов от "Демократична България" посочи, че пред България остават две големи предизвикателства - корупцията и войната.

"Целият международен модел, в който България съществува и на който се опира нашата сигурност, нашата стабилност, нашата икономическа интеграция, е обект на агресия и ние трябва да защитим нашия начин на живот, нашата свобода, нашия модел на икономическо развитие", категоричен беше съпредседателят на ДБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във