Банкеръ Daily

Общество и политика

Зам.-министърът, обвинен в изнудване: Ще даря парите от спечелените дела

Това е претоплена гозба. Преди пет месеца част от бранша, който в момента претопля манджата, пак повдигана този въпрос. Бяха ми извършени много сериозни проверки. Завел съм дело срещу един от хората, които е писал против мен. Сега ще заведа още две дела, включително срещу депутата Георги Свиленски. Това заяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, когото БСП обвини в изнудване на превозвачи, пред Нова телевизия.

Според БСП това се случвало в периода 2012-20014  г. в качеството му на председател на браншова организация. Той събирал пари от колегите си с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари. От прокуратурата ще направят проверка.

„По никакъв начин няма да разреша да се петни името ми и ще го докажа. Парите, които ще спечеля от делата, ще даря за пострадали от катастрофи. Не знам с каква цел съм оклеветен, защото нямам конфликти с никого. В момента обаче сме засегнали много интереси. Спряхме изключително голяма корупция. Имаше промени на ниво директори, включително подадени документи в прокуратурата. Има много засегнати лица", заяви Попов. 

Той бе категоричен, че са спрели продаването на книжки и минаването на теоретични изпити на хора, които са неграмотни и необучени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във