Банкеръ Daily

Общество и политика

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка. Манолев посочва като мотив проверката на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации за имотното му състояние. Манолев посочва и солидарност с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. "Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично", допълва още Александър Манолев. Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Според съвместно журналистическо разследване на "Бивол" и "Благоевград Нюз" Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, финансирана през Европейската програма за развитие на селските региони с 380 хил. лева. В публикацията се казва, че публикацията плащането е одобрено от Държавен фонд земеделие през декември 2015 г. Месец по-рано пък Манолев е назначен за зам.-министър на туризма от Николина Ангелкова. Споменава се, че имението с половин декар разгърната застроена площ не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм, а се ползва като частна вила, със специална екстра - минерална вода докарана от 3 км от Сандански.

В държавното управление Александър Манолев се издигна почти до министър на транспорта след оставката на Ивайло Московски. Тогава след медийни публикации, в които се описваха обществени поръчки, спечелени от бащата на Манолев, той оттегли номинацията си. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във