Банкеръ Daily

Общество и политика

Зам.- директорът на Гранична полиция Деян Моллов е подал оставка

Заместник директорът на Гранична полиция Деян Моллов е подал оставка, предаде БНР.

Оставката е подадена още вчера.

Вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на Моллов заради несправяне с мигрантския натиск след инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи.

Основната причина за тежкия инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи, е не докрай прецизното изпълнение на функциите на Гранична полиция, това каза в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев.

“Не органите на полицията в Бургас е трябвало да пресрещат автобус с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат спрени на държавната граница. Още когато стъпих в длъжност стана една рокада, директорът на "Гранична полиция" беше понижен в длъжност -зам.-директор, с една основна цел да се занимава с възпирането на този мигрантски натиск, който ние идентифицирахме като много сериозен проблем", допълни той. 

"Тъй като за мен тази задача не е изпълнена очаквам оставката на Деян Моллов до края на деня. Горещо се надявам той сам да го направи и да прецени какви са причините за това. Директорът на Гранична полиция трябва да предложи незабавно мерки, за това как да се укрепи ситуацията по границата, а ние заедно с министъра на отбраната сме във взаимодействие и сме набелязали също мерки, като част от тях са още от миналата седмица. Съжалявам, че събитията ни изпревариха", каза още служебният вътрешен министър. 

Някои от мерките са, че осигурихме дронове, които да подсигурят целия район, посочи той.

Демерджиев заяви, че се проверяват данни за служители на МВР, замесени в каналджийски схеми, и обеща те да бъдат издирени и изправени пред закона.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев призна, че част от граничния район не е обезпечен с нужната техника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във