Банкеръ Daily

Д-р Георги Миндов:

Заложници сме на хора, които цяло лято можеха да си вземат сертификатите

Д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, разкритикува честите сривове на националната здравно-инфорамационна система. "В локдаун сме, може да се касае и за хакерска атака", смята той.

"Нито могат да се издават зелени сертификати, нито могат да се издават протоколи за хронично болни пациенти, нито животопъддържащи лекарства, нито могат да се ваксинират хора", каза пред БНР д-р Георги Миндов.

"В принудителен локдаун сме и ще страдат тежко болни хора, затова, че някои от другите не си извадиха цяло лято тези сертификати. Можеха да си ги вземат, да си ги сложат в рамка, да си ги таутират, ако искат", изтъкна  лекарят. "Системата не работи заради този наплив при нас сега, за да им издаваме този документ", допълни той.

"При нас безплатно могат да си получат обаче сертификата само хората, които при мен са ваксинирани, а не в някой от центровете. Така че хората си търсят сертификата от съответния център", каза още д-р Миндов.

По думите му част от хората не са си запомнили кодовете, когато са си правили ваксината в някой от центровете, не са си извадили документа тогава. "И сега идват при мен да им направя административна услуга, но и как да го правя, след като не е определена и цена за това, освен това аз имам и болни. Не мога да им върша административна услуга при такова натоварване", обясни той.

"Но това е в ущърб на всички болни хора, които ме чакат за преглед, още повече, че това бутане по опашките сега противоречи на всички противоепидемични мерки!", подчерта лекарят.

Д-р Георги Миндов призова всички да се спрат и да си останат по местата. "Защото бройката на заразените ще расте, ако така се продължава", заяви още той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във