Банкеръ Weekly

Общество и политика

Загубите на евросредства са сведени до 35 млн. евро

Във втората половина на 2013 г. на базата на предприетите засилени действия и подобрената координация потенциалните загуби на евросредства от програмния период 2007-2013 г. са сведени до 35 млн. евро.

Това сочи доклад на вицепремиера Зинаида Златанова, който беше представен днес на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Документът е публикуван на интернет страницата на Министерски съвет.

В него се отбелязва, че са преодолени редица рискове и предизвикателства, свързани с навременното усвояване на средствата. По отношение на напредъка по Споразумението за партньорство (СП) с Европейската комисия за периода 2014-2020 г. и предстоящи стъпки към финализирането му в документа се посочва, че е до средата на месец февруари 2014 г., преди започване на официалните преговори с Европейската комисия, е планирано публично представяне на най-актуалната версия на СП и резултатите от проведеното през януари обществено обсъждане.

С оглед навременното одобрение на стратегическите програмни документи българските власти осъществяват непрекъснати консултации както на национално равнище, така и на европейско ниво, пише в доклада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във