Банкеръ Daily

Общество и политика

Задържана е жена, проявила агресия към протестиращите в палатковия лагер пред МС

СДВР продължава преговорите за освобождаване на кръстовищата от протестиращите. Това заяви на брифинг Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

"Снощи за поредна вечер се проведе протестно мероприятие. Нямаше уведомление в Столичната община за провеждането му. Протестиращите изявяват желание да наричаме този протест гражданско неподчинение. Снощи около 19 часа се събраха хора пред Министерския съвет и Президентството. В 21 часа тръгна шествие през Европейската комисия и стигна до площад „Орлов мост“. Не са констатирани груби нарушения на обществения ред“, посочи Тодоров.

Той допълни, че вчера вечерта е имало вербална агресия от страна на протестиращи към екип на една от медиите. Органите на реда се извели екипа на безопасно разстояние.

В ранните часове на днешния ден е задържана жена, която видимо е била в нетрезво състояние. Тя е арестувана за неизпълнение на полицейско разпореждане. Жената е отправила вербална агресия към намиращите се в палатковия лагер между сградите на Президентството и на Министерския съвет.

"За такива случаи се налага ежедневно нашата намеса. Тя е изразила различно мнение от това на присъстващите там и е проявила агресия", обясни заместник-началникът на Отдел „Охранителна полиция“.

"Имаме принципна позиция и постоянно разговаряме с тези хора, които затварят кръстовища в столицата. Мъчим се да ги убедим в това, че е нередно. За момента няма резултат", добави той.

Броят на разпънатите палатки и шатри в града не се е променил от вчера, както и на нощуващите. На "Орлов мост" са били 25 - 30 души, пред Софийския университет – 20 и 6 - пред Министерския съвет.

По думите на Тодоров няма подадени сигнали за проверка във връзка с превишаване на правомощията на полицията при случая с буса на „Системата ни убива“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във