Банкеръ Daily

Общество и политика

Задържан е извършителят на палежа в Битоля

Задържан е извършителят, подпалил българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля. Задържаният е направил самопризнания. Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски. "Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно прекратяване на случая отпреди три дни - 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна за стореното", пише той. "Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят. Взеха се предвид всички доказателства, а след официални разговори през изминалите дни, вчера вечерта, със съдебна заповед, беше извършен обиск на две места, използвани от Л.А, на 34 години от Битоля, при който са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано", добавя министърът.

Спасовски подчертава, че няма опрощаване и няма защитени лица - всички са равни пред лицето на закона, а всеки, който е сгрешил, трябва да носи отговорност.

"Приветствам разкриването на извършителя на палежа на културния център на македонските българи в Битоля. Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни", заяви премиерът Кирил Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във