Банкеръ Daily

Общество и политика

Задържан е дрогираният шофьор, убил Милен Цветков

 

Задържаха шофьора, който не спря на червен светофар и уби с джипа си журналиста Милен Цветков, съобщи директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев в сутрешния блок на NOVA.

Потвърди се неофициалната информация, че водачът е бил дрогиран с трева и амфетамини.

„Вчера около 18:00 часа в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на мол „Парадайс“. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на удара автомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището“, каза шефът на СДВР.

Експертите не са установили спирачен път от гумите на джипа, ударил колата на Цветков, поясни Хаджиев.

„Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но на път за там той е починал“, каза още той. Хаджиев заяви, че водачът на лекия автомобил е на 22 години от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира още едно пътно нарушение.

„При направен тест за упойващи вещества пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР. И допълни: „За това престъпление наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във