Банкеръ Daily

Общество и политика

Задържан е бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков

Иван Вълков (вдясно)

Бившият депутат и координатор на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков е задържан, съобщи БНР Бургас. От полицията отказват повече информация, като все още не уточняват какви са мотивите за това.

Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41-ото и 42-ото Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Той е задържан на кръговото кръстовище в квартал Сарафово, където полицаи са претърсили личния му автомобил. Вълков е отведен в следствения арест. 

В момента той е общински ръководител на партията в Бургас, но е в оставка, тъй като на събрание на формацията в понеделник вечерта е отказал да бъде номиниран за поста и си е направил самоотвод. 

Районна прокуратура-Бургас наблюдава досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. Това съобщиха по-късно от пресцентъра на институцията след показния арест на бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков по-рано днес.

По данни на районната прокуратура, престъплението е осъществено на 25.04.2022 г. в  Бургас. То е квалифицирано по чл.330, ал.1 от НК.

Установено е, че превозното средство е запалено в тревна площ между бл.32 и бл.33 в ж.к. „Изгрев“. По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи.

При събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице, уведомяват още от държавното обвинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във