Банкеръ Daily

Общество и политика

Задържаха приятелката на шофьора, причинил катастрофата с Милен Цветков

Задържаха приятелката на Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков. Заедно с Николов в джипа са пътували приятелката му и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата обаче са избягали от местопроизшествието веднага след фаталния сблъсък.

Предизвикалият инцидента 22-годишен мъж беше задържан на място в неделя. Ден по-късно зад решетките се озова и майка му - директорът на "Винпром Карнобат" Десислава Николова. Автомобилът, управляван от Кристиан, се оказа собственост на нейна фирма. В ареста попадна и синът на Лъчезар Иванов. 

Вчера главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще вземе под специален надзор делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.  Разследването ще бъде наблюдавано от Апелативната и Върховната прокуратура, като ще бъде направена и проверка на имущественото състояние на майката на 22-годишния шофьор, който причини катастрофата. Предстои да  бъде извършена проверка на чие име е колата и защо е шофирал младежът. 

В неделя 22-годишният Кристиан Николов размаза колата на телевизионния водещ Милен Цветков на столичния булевард "Черни връх" с фирмен джип, закупен от фирмата на майка му Десислава Пешева. Бе съобщено, че е шофирал дрогиран.

Журналистът е издъхнал на път за болницата. Бил е с много тежки травми от силния удар, който свидетели описват като бомба. 

При направен тест за упойващи вещества пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. В момента той е задържан за 24 часа в РПУ. Ще бъде образувано досъдебно производство. За това престъпление наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във