Банкеръ Daily

Общество и политика

Задкулисието създаде ПП и "Възраждане", смята Лозан Панов

Кандидатът-президентът Лозан Панов разви теза, че новите политически субекти "Продължаваме промяната" и "Възраждане" са създадени от задкулисието. Панов е на мнение, че не е усетил подкрепата на "Демократична България" по време на президентската кампания. Той смята, че липсата на политическа подкрепа от дясната коалиция е основната причина за провала на кандидатурата му.

Издигнатият от "Правосъдие за всеки" и подкрепен от ДБ кандидат-президент приключи надпреварата на пета позиция с 3.68% подкрепа.

"Подкрепата на "Демократична България" аз лично не я усетих, нямаше нито един лидер, който да застане и да обяви дори номера на бюлетината. За съжаление подкрепа нямаше, подкрепата беше от една малка група ентусиасти от ядрото на ДСБ...Няма нищо лошо в това да подкрепиш действащия президент, няма нищо лошо и в това да не подкрепиш един кандидат, който е автентичен борец за съдебна реформа и е доказал със своите действия това. Няма нищо лошо и в това да се коалираш с БСП, до колко разбираемо е това за един десен избирател е друг въпрос. Въпросът е да бъдеш честен с избирателите", коментира пред bTV Лозан Панов.

Панов поднесе поредна порция критики към ДБ, казвайки, че когато не си честен с избирателите, това е резултатът, който може да бъде постигнат.

"Демократична България" се представи твърде слабо на изборите, като остана на шеста позиция, което доведе до оставки на ръководствата на партиите от съюза - "Да България", ДСБ и "Зелено движение".

"Цялото кредо на "Демократична България" беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт, изпуснаха и съдебната реформа, точно в момент, когато имаше възможност това да се реализира. В този момент задкулисието успя да създаде два нови проекта – единият е "Възраждане", а другият "Продължаваме промяната". Всъщност те успяха да изземат от "Демократична България" основния фронт", обобщи Лозан Панов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във