Банкеръ Daily

Общество и политика

Задимяване в най-посещавания хотел във Велинград евакуира 250 души

Непосилните горещини от последните дни, съпроводени някъде и с ветрове довяха пожари в цялата страна. Освен  в горските територии и  един от големите хотели във Велинград - „Роял СПА“ също беше задимен. Вечерта в сряда около 22.30 часа сигнал за инцидента е бил подаден  в пожарната. От  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха че се е наложило над 250 души да бъдат евакуирани. Поради бързата реакция на персонала и огнеборците, на този етап няма информация за пострадали.

На място веднага са били изпратени два противопожарни автомобила,  а от Пазарджик е бил осигурен микробус , който е извозил хората .

Освен, че ситуацията е била  овладяна  навреме, пожарникари и полицаи са се погрижили в сградата да няма останали хора.

По първоначални данни проблемът  е тръгнал от приземния етаж, където е СПА – центърът на хотела. По първоначални данни поражения има в  две сауни, но самата сграда на хотела не е засегната. Размерът на нанесените щети  ще се изяснява, след като минат всички огледи. Вече е образувано полицейско производство по случая. На този етап няма открити нарушения на общата пожарна безопасност на сградата и по всяка вероятност става въпрос за инцидент.

Потърсихме за още информация управителя  на хотела Костадин Райдовски. Пред „Банкеръ“ той каза, че освен спазването на всички изисквания за безопасност на сградата още при нейното проектиране и строителство , хората му са били обучени да прилагат тези правила и при своята ежедневна работа.

За съжаление никой не е застрахован от непредвидени обстоятелства, причината за които скоро ще бъде изяснена. Ние ще подпомогнем разследващите органи във всяко тяхно действие, заяви още пред  „Банкеръ“  Райдовски.Той изказа благодарността си към всички, които с навремените си действия са предотвратили по-голям инцидент. Всички посетители са били обезщетени за причиненото им неудобство с ваучери за две нощувки в удобно за тях време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във