Банкеръ Daily

Общество и политика

Зад новите лица в листите виждам стари мисли, коментира анализатор

Виждам зад новите лица стари мисли, заяви политическият анализатор Валентин Вацев в интервю за БНР.

"Дали в сянката на хора като Елена Йончева няма да се скрие поредният Вигенин или Ангел Найденов? В БСП виждам дълга тенденция, която си пробива път. Важни имена на важни родове са представени там. Пръждосват се политически ветерани, връщат се стари родове с династичните си привилегии. БСП е партия на старите елити. Аз съм привърженик съм на меритократичаните елити - на онези, които са заслужили привилегиите си. Това, че дядото е бил известен революционер, не значи, че внукът става за нещо. Всяко поколение трябва да се докаже отделно", подчерта анализаторът.  

Той подчерта, че виждаме ярки лица, където радват окото, но българският елит е амортизиран от 20 години безотговорно съществуване.

"Ще се радваме на ярки лица - демократи и партриоти. ДОСТ ще се развива само, за да дразни Доган, а Христо Иванов - майка си. 

Ще се радваме на ярки лица - демократи и партриоти. ДОСТ ще се развива само, за да дразни Доган, а Христо Иванов - майка си, отбеляза Вацев.

Според него има налудна идея, че ако имаш торба пари, можеш да си купиш власт. Идеята за превръщане на парите във власт и властта в пари е катастрофа, смята анализаторът.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във