Банкеръ Daily

Общество и политика

Зад арогантността на премиера към хората от Волуяк прозира страх

"От ГЕРБ не знаят какви хора и в какви условия живеят във Волуяк, защото за 10 години не са стъпвали там." Това заяви кандидатът на БСП за кмет на "Връбница" Владимир Петров, който отива на балотаж на 3 ноември.

"Зад арогантността на премиера към хората от село Волуяк прозира страх", каза Петров. Той и гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова на 31 октомври привечер се срещнаха с хора, живеещи отвъд жп линиите във Волуяк. По думите на кандидата за районен кмет мястото е "забравено" от Районната и Столичната община, затова и премиерът не знае какви хора живеят там. 

Петров обвини премиера Борисов и екипа около него, че не подозират за лошите условия, в които са принудени да оцеляват гражданите на европейската столица на това място. Липсвала канализация, вода, имало режим на тока, нямало градски транспорт. "Срещнахме отчаяни и до голяма степен обезверени хора. Да се спечели доверието им е трудно, почти непосилно начинание. И ги разбирам. След 10-годишното управление на ГЕРБ няма как да вярват в светлото бъдеще. Защото живеят в примитивни условия в краен район на европейска столица", допълни кандидат-кметът на "Връбница".

Според него поведението на премиера в студиото на Би Ти Ви тази сутрин е било опит да се употребят хората от Волуяк с користната цел да спаси кандидата на ГЕРБ за столичен градоначалник от обвинението за купен и корпоративен вот.

"Премиерът си позволи арогантно да нарече хората, живеещи във Волуяк. Това е недопустимо! Фактите са ясни - резултатите от ромските секции на първи тур показват истината. А лековатото хвърляне на обвинения към хората от Волуяк се надявам да ги мотивира да изберат промяната в неделя. Това е техният шанс! В неделя хората от "Връбница" и Волуяк имат възможност да изберат промяната към по-добро. Защото вече е съвсем очевидно, че подкрепата на сегашното статукво на нищоправене още 4 години би било равностойно на мазохизъм. В неделя всички имаме шанс да изберем промяната", посочи Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във