Банкеръ Daily

Общество и политика

"Забележка" за Хамид Хамид, нарекъл Настимир Ананиев „лъжец“

Председателят на Народното събрание Мирослав Иванов наложи наказание „забележка“ на депутата от ДПС Хамид Хамид заради това, че нарече Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" „лъжец“. 

Размяната на реплики дойде след искане на ГЕРБ срокът за предложения между 1-во и 2-ро четене на Закона за съдебната власт да бъде удължен. Ананиев се обяви против и заяви, че ГЕРБ и ДПС са се опитвали да забавят законопроекта.

"Господин председател, моля да не допускате тук, от тази трибуна, провалени политически цветарки, които са управлявали с Борисов и то успешно, негови ортаци по шкафчета, тука да раздават морал. Вчера дебатът беше изцяло по същество и никой не се е старал да забавя абсолютно приемането на никакъв закон, така, че не позволявайте на долни лъжци от тази трибуна да ръсят обиди", реагира Хамид Хамид от ДПС.

"За първото обръщение към господин Ананиев нямаше да Ви наложа наказание, но за второто не мога да не Ви наложа наказание, господин Хамид", взе отношение председателят на парламента Мирослав Иванов.

От ДПС поискаха до сряда да бъдат осигурени стенограмите и видеотозаписите от вчерашното заседание и председателят на парламента да мотивира наложеното наказание.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във