Банкеръ Daily

Общество и политика

За реформаторите Изборният кодекс не е единствен мотив за оставане във властта, заяви Москов

Реформаторският блок няма място в правителство, чието съществуване е само на база споразумение на промяна в Изборния кодекс, заяви министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов пред БНР.

Той обясни, на този етап не се обсъжда евентуалния състав на кабинет, ако се постигне съгласие между ГЕРБ и РБ.

"Текат активни разговори между представители на ГЕРБ, РБ и ПФ. Смисълът на цялото усилие е има ли доказана възможност, приета от всички, да има стабилно мнозинство, което да продължи реформите. Ако има такова мнозинство, следват следващите въпроси – фигурата на министър-председателя, съставът на кабинета и т.н. В контекста на възможните сценарии около съставянето на нов кабинет с мандата на Реформаторския блок съм умерен скептик и разумен оптимист", обясни Москов.

По повод тезата на премиера, че Изборният кодекс е единственото, заради което си заслужава настоящият парламент да работи по-дълго, Петър Москов отбеляза:

"За ГЕРБ това е задължително условие, около което да има консенсус, за да подкрепят отново управленска програма. От гледна точка на Блока и от моя лична гледна точка, това е едно от нещата, заради които да се продължи работата, но далеч не е единственото. Откакто правителството е в оставка администрацията не работи, системите не работят и това не е обвинение към администрацията",  посочи Москов: 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във