Банкеръ Daily

Общество и политика

За първи път официално може да има националисти в управлението

За първи път България може да има официално националисти в управлението. На хората това ще им хареса. Нашите националисти не са възприемани като радикали, харесват ги от ляво, и от дясно. Това заяви социологът Първан Симеонов в студиото на Нова телевизия. 

"Те обаче имат един голям противник и това е самият Бойко Борисов. Борисов ще започне да прави с тях това, което правеше с Реформаторите”, коментира Симеонов. 

Той коментира и поскъпването на парното и топлата вода. 

"КЕВР са начертали доста добър политически календар.Първо, идва топлият сезон. Второ, най-вероятно ще се разберат нещо за пенсиите. И като се замислите, това, което предстои като политическа картина горе-долу ще се хареса на българите. Честно казано, в топлите месеци хората може да позабравят за това, което им се случи веднага след изборите”, обясни социологът.

Другият гост в студиото - политологът Евгений Дайнов, каза, че всички специалисти, които изслушал в последно време, казват, че има нещо нередно в решенията на КЕВР.

"Но този път ударът е изчислен – идва лято. Съответно на хората няма да им е до това да протестират за парно, но може да протестират за други неща. Като че ли този път го изчислиха, но ако сервират някакво безобразие през лятото, пак ще има протест”, заяви той. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във