Банкеръ Daily

Общество и политика

За протеста в събота, организиран от Мая Манолова, ще пристигнат хора от над 20 града

Привърженици на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ от над 20 града, както и от различни села, пристигат утре за протеста от 11 часа пред Министерския съвет, съобщиха от организацията.

Преди пет дни председателят на Гражданската платформа Мая Манолова обяви протест срещу управлението на кабинета „Борисов 3“. Протестът е съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, чиито палатки вчера бяха премахнати от пространството пред Министерския съвет.

Очаква се Манолова да поздрави участниците в 11:15 ч. След нея ще говорят представители на „Системата ни убива“, представители на различни сектори и общности, както и на някои от клоновете на „Изправи се.БГ“ от страната.

Манолова ще обяви икономически мерки за бързо връщане на хората на работа и овладяване на безработицата. Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

„Исканията на протеста са за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока”, обясни Мая Манолова.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел изпълнение на задължителните предписания за социална дистанция. В рамките на протеста са подготвени флашмоб и демонстрации от участниците. От 12 часа ще започне протестното автошествие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във