Банкеръ Daily

Общество и политика

За пореден път институции заемат страната на управляващите в предизборното състезание

БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да осигурят честното и демократично провеждане на изборите. За съжаление това е поредната кампания, в която институции заемат страната на управляващите в предизборния процес. Прави силно впечатление, че органите на реда са насочили усилията си изцяло към кандидатите на левицата, като всяка акция е шумно отразявана в медиите - било то и само проверка по анонимен сигнал. Това се заявява в позиция на националния предизборен щаб на БСП, изпратена до медиите.

В документа се казва още, че в същото време институциите мълчат оглушително по над 10 наши сигнала, свързани с нарушаване на българското законодателство. "Няма нито едно "профилактиране" на ръководители или кандидати на ГЕРБ, което на фона на кампаниите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не прилича на случайност, а на протекция. Институциите си затварят очите за силовите действията на управляващите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян. Хора с влязла в сила присъда, доказани сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като кандидати на управляващите", посочват от левицата.

В позицията се подчертава, че управляващите са тези, които владеят властовия и финансов ресурс, но активно се проверяват представителите на опозицията, които бяха оставени без субсидия. "Едните са поставени в комфорт да водят своята кампания по същество, а другите - в обяснителен режим", пише в становището на предизборния щаб на БСП.

"Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на ангажиментите си към тези, които ги назначават", призовават от левицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във