Банкеръ Daily

Общество и политика

За мен е важно самолетите за ВВС да са нови, заяви Борисов

За самолетите за Военновъздушните сили единственото ми изискване е те да са нови. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на лекция пред Атлантическия клуб. Повод за изказването е  задочен спор между представители на ГЕРБ и президента Румен Радев за поръчката за нови изтребители.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини Радев, че  лобира за самолетите „Грипен”. Президентът му отговори, че Цветанов нищо не разбира от самолети и освен това не говори от свое име, а му диктуват какво да казва. Накрая Румен Радев се срещна с Бойко Борисов и си обещаха да работят заедно.

„Така и така ще се водят купища пари поне да са нови. Това да стои на вниманието на държавите, които предлагат. Няма да се вкарам в темата кой е по-хубав”, обяви Борисов.

Борисов каза още, че в региона нито се надценяваме, нито се изживяваме като основен фактор на Балканите и Югоизточна Европа.

"Имаме съседи, с които сме длъжни да общуваме. В Турция с хиляди неща не сме съгласни, те обаче са на нашата граница и са коректни и към България, и към ЕС. Това е, че задържат на своя територия мигрантската вълна. Това е основание да сме в ежеминутен диалог, защото нямам натиск на границата”, обяви премиерът.

Той обяви още, че в интерес на страната ни е Македония да е член на Европейския съюз и НАТО и България трябва да я подкрепи след подписването на договора за добросъседство.

Днес съветникът по вътрешна политика на президента Николай Копринков се срещна в парламента с Цветанов.  

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във