Банкеръ Daily

Общество и политика

За изборите готови и осигуровките на 99 980 членове на СИК

Правителството прие план-сметка за разходите и трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година.

Одобрените трансфери по бюджетите на общините са в размер на 15 200 000 лева за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на секционните избирателни комисии, които се увеличават с 460 400 лева.

Предложено е и разпределение по бюджетите на общините на допълнителните трансфери за организационно-техническата подготовка на изборите, в частта за възнаграждения, включително осигурителни вноски, за 99 980 брой членове в 12 596 секционни избирателни комисии.

Необходимите допълнителни средства се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

С промяната се гарантира обективно разпределение на средствата за финансиране на възнагражденията, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии по бюджетите на общините за 2022 г. и безпрепятствено провеждане на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година.

Борислава Кирилова

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във