Банкеръ Daily

Общество и политика

За денонощие – 250 новоустановени случая на коронавирус

За последните 24 часа са установени 250 нови заразени с коронавирус у нас. Те са открити при изследване на  5303 PCR-теста. Това сочат данните на Единния информационен портал.

За денонощието починалите с коронавирус са 8, а излекуваните са 181 души. В момента в болница са настанени 699 заразени, като 40 от тях са в интензивни отделения.

От началото на пандемията регистрираните положителни случаи на заразяване са 10 871,  5766 са се излекували, а жертвите са 355.

През последните седмици средната възраст на заразените с COVID-19 в България намалява. Близо 50% от заразените, които постъпват в болница у нас са на възраст под 65 г. Това заяви пред бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Доц. Кунчев съобщи, че се наблюдава нова тенденция на откриване на все повече заразени в офисите. Техният брой не е голям, но допринася за циркулацията на вируса. По негови думи след края летния сезон, когато хората спрат да пътуват в страни като Гърция, за което им е необходимо тестване, заболеваемостта няма да намалее.

Вчера правителството прие решение, с което срокът на обявената извънредна епидемична обстановка се удължава до края на месец август.

Аргументите са, че удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във