Банкеръ Daily

Общество и политика

За Цветница - кампания за доброволно кръводаряване

Започва традиционната за Цветница кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. 

"На Цветница ще прекрачим прага на храма, ще запалим свещичка и ще се помолим за здраве и благоденствие. Точно в този ден стотици хора се борят за живота си. Всеки ден само в столицата се преливат над 100 л кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас. Животът им зависи от нашата съпричастност" - пише в анонса към кампанията.

Тя се организира с благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български и с подкрепата на Българската православна църква. Инициативата се осъществява за двадесета поредна година от БЧК, от Националния център по трансфузионна хематология и от Министерството на здравеопазването.

За желаещите да дарят кръв, днес, 17 април, ще работят мобилни екипи на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) - от 9.00 часа до 13.00 часа и т ще бъдат разположени в Енорийския център „Покров Богородичен“ при храм „Покров Богородичен“; в Шесто Основно училище „Граф Игнатиев“ при храм „Св. Седмочисленици“; в Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“, в близост до храм „Св. Неделя“; в Енорийски център „Рождество Христово“ при храм „Рождество Христово“ в ж.к. „Младост“.

Освен това и в сградата на НЦТХ на ул. „Братя Миладинови“ 112 ще работи стационарен екип за  кръводаряване - от 9.00 часа до 15.00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във