Банкеръ Daily

Общество и политика

За Борисов властта е начин за съществуване, иначе ще отиде там, където му е мястото, според Румен Петков

"Предполагам, че президентът Георги Първанов се е обадил на Борисов, за го посъветва да се оттегли, за да няма кръв. Под ръководството на Първанов БСП доказа, че властта не е самоцел, докато за Борисов властта е начин за съществуване. Иначе ще отиде там, където му е мястото". Това каза пред БНР лидерът на АБВ Румен Петков. Изказването му е по повод на това, че при сутрешното си изявление след коалиционния съвет Бойко Борисов съобщи, че Първанов, който е основател и първи председател на АБВ, му се обадил да обсъдят ситуацията и да го подкрепи. С този анонс премиерът искаше да покаже как са се разбирали с Първанов, докато е бил президент, въпреки че не са се обичали, и колко враждебно е отношението днес на Румен Радев към правителството.

Според Румен Петков обаче, Първанов се обадил на премиера да го посъветва да си подаде оставката, но по-възпитано. Според него премиерът пак се държи "естествено, т. е. послъгва". Той уточни, че всеки ден от партията са на протестите. "Участваме активно, достатъчно деликатно, за да не създадем впечатлението, че искаме да яхнем протеста. Това не е нашият стил и манталитет", каза лидерът на АБВ.

Румен Петков посочи, че от АБВ многократно са искали оставката на министрите Владислав Горанов и Емил Караниколов. "Поискахме извънредна парламентарна комисия, която да разследва снимките от спалнята на премиера. Никой обаче не ни чу. Христо Иванов го нямаше даже", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във