Банкеръ Daily

Мустафа Карадайъ:

За актуализация на бюджета трябва ясно мнозинство

Забавянето на връчването на третия мандат за съставяне на правителство е в правомощията на президента. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той коментира и призива на държавния глава Наордното събрание да гласува предложената от служебното правителство актуализация на бюджета. "Тепърва ще правим оценки. Нека да видим кой с какви идеи, цели, с какви намерения, какви действия извършва. Актуализацията представлява бъдещи политики, които да се реализират. Зад тези бъдещи политики трябва да застава ясно парламентарно мнозинство. Тепърва ще видим кой какво предлага", заяви той.

"Ние от ДПС от доста време призоваваме за нормалност в политиката, което задължително предпоставя съдържателен диалог. Ние призоваваме за възстановяване на демокрацията. Но възстановяването на демокрацията няма как да се се случи с недемократични методи. Този подход допълнително руши демокрацията страната", посочи Карадайъ.

"В това Народно събрание видяхме нарушаване на Конституцията и законите на страната. Надявам се политиците да си взели поуките, че не могат да прикриват политическата си немощ с анти-ДПС реторика. С анти-ДПС реторика не се решават кризите – нито икономическата, нито финансовата, нито здравната и най-вече политическата", каза още Мустафа Карадайъ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във