Банкеръ Daily

Общество и политика

За 8 месеца са отменени 5700 влака, закъснението на ден е 1000-1800 минути

Като притеснително определи състоянието на "БДЖ Пътнически превози" и "БДЖ Товарни превози" зам.- министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски.

При пътническите превози е установено неспазване на графика, генерирани закъснения и неподдържана хигиена във влаковите помещения.

При "БДЖ Товарни превози" се наблюдава и неспазване на сключените договори, поради което се наблюдава и забавяне на срока на доставката.

При "Пътнически преводи" изпълнението на графика за периода от началото на годината до момента показва "изключително тревожно състояние на графика", каза Красимир Папукчийски.

Той добави, че от началото на годината са отменени 5700 бързи и пътнически влака - брой, който означава, че все едно над 12 дни на територията на България не са се движили влакове.

Папукчийски каза, че заради сегашното състояние на подвижния парк – локомотиви и вагони, ежедневно натрупаното закъснение при изпълнение на графика е от порядъка на 1000-1800 минути средно.

От холдинг БДЖ са поискали да бъде извършена консултация за това да се разбере до колко е съобразно вливането на двете дружества в национална компания Български държавни железници (БДЖ).

Facebook logo
Бъдете с нас и във