Банкеръ Daily

Евродепутатът Илхан Кючюк:

За 13 години членство в ЕС останаха много нерешени проблеми

Страната ни за 13 години членство в Европейския съюз е взела важни решения, но само на хартия, посочи пред БНР евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк. Според него са останали много нерешени въпроси, свързани с демокрацията, и това е причината България да търпи критики.

"Най-реалистично е до 4-5 години да очакваме цялостен механизъм за наблюдение върховенството на закона, демокрацията и основните човешки права и свободи, а Европейският парламент ще даде своята позиция за днешното състояние на българската демокрация. От тези 13 години членство в Европейския съюз останаха много нерешени проблеми. На хартия бяха предприети много важни крачки, но не бяха достигнати решения, които да удовлетворят, както европейските ни партньори, така и българските граждани", коментира Кючюк предстоящото обсъждане в Европарламента на състоянието на демокрацията и върховенството на закона в България.

По думите на евродепутата има нужда и в рамките на един спокоен тон да се седне на един разумен разговор, "да си дадем ясния отговор накъде искаме да вървим като страна".

Facebook logo
Бъдете с нас и във