Банкеръ Daily

Общество и политика

"Възраждане": Ще търсим разговор с всеки един в парламента

Президентът Румен Радев се срещна с представители на парламентарната група на "Възраждане". С тази среща завършват консултациите при държавния глава за съставяне на кабинет. "Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при подписване на коалиционно споразумение, да връча мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила. Предстоят важни решения в българския парламент, много са задачите, важно е те да бъдат приоритизирани. Важно е вие как виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство", заяви в началото на срещата президентът Румен Радев.

"Проблемите, които България има, трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения. Тези решения не търпят отлагане и ние от "Възраждане" ще направим всичко, което зависи от нас да поставим в парламента всички въпроси, които смятаме, че са важни. Трябва да се нормализира животът в страната, продължаването на противоепидемичните мерки трябва да бъде прекратено", каза председателят на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него зеленият сертификат е тежка дискриминационна форма. Също така засегна и темата с демографската катастрофа, проблемите в образованието и здравеопазването.

"Трябва да бъде решен проблемът с цените на тока. За тези позиции ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание. Ще търсим разговор с всеки един", отбеляза Костадинов.

"Надявам се, когато предлагате мерки за справяне с пандемията, да вземете под внимание живота на всеки един българин, включително това, че повече от 100 души на ден все още умират по болниците", отговори Радев.

"Най-важният приоритет е възстановяването на нормалния живот, отпадането на ограниченията, зелените сертификати, принудителната ваксинация", каза Костадинов след консултациите. Не трябва да се прави компромис по въпроса с Република Северна Македония, добави той. Определи, че не е нормално по няколко пъти в годината да влизаме в отваряне и затваряне на държавата, всичко това показва ненормален начин на живот, което стресира обществото и икономиката. Голяма част от инфлацията се дължи на тези безумни мерки, смята Костадинов. Той определи намерението за въвеждане на зелен сертификат при влизане в парламента като лична атака срещу "Възраждане".

Facebook logo
Бъдете с нас и във