Банкеръ Daily

Костадин Костадинов:

"Възраждане" се утвърди като новия патриотичен лидер

Осмата по резултат политическа формация на предсрочния парламентарен вот - партия "Възраждане", определи резултата си като добър, но не отличен, тъй като голямата цел - влизане в Народното събрание, не е постигната.  Лидерът Костадин Костадинов прогнозира, че ще има правителство, но с къс хоризонт и нови предсрочни избори след 6-7 месеца. 

Макар да не постигнаха целта си да влязат в парламента, от "Възраждане" са доволни от резултата.

""Възраждане" категорично се утвърди като най-голямата политическа сила в патриотичния сектор и като новия патриотичен лидер в България", заяви пред БНР каза лидерът на формацията Костадин Костадинов.

Според него причините за по-ниската избирателна активност се дължат на действията на МВР. "Всъщност там, където изборната активност се е сринала, сринала се е там, където обикновено се купуват гласове", каза той.

Според него представеният от Слави Трифонов проектокабинет може да получи неочаквана подкрепа. 

"След понеделник, когато бяха обявени плановете на Слави Трифонов за бъдещо правителство, този проект очевидно започва да ерозира, но аз не смятам, че ще има проблем с гласуването на това правителство. Защо подценявате възможността Бойко Борисов да гласува за правителство, което той знае, че в този случай няма да бъде успешно, но той има интерес от това правителство. В момента показва, че го е страх от служебния кабинет. Всъщност не от служебния кабинет. Страх го е от Бойко Рашков. Ами ако ДПС решат да го подкрепят? Защо да нямаме правителство на малцинството с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС?", изказа той една хипотеза.

Подобно правителство би имало кратък хоризонт и ни очакват нови предсрочни избори след 6-7 месеца, прогнозира Костадинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във