Банкеръ Daily

Общество и политика

"Възраждане" се регистрира в ЦИК за вота на 14 ноември

S 250 763b6255 65a7 4c58 b351 49f12e9f17f7

Партия "Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември.

Кандидатът за президент на партията Костадин Костадинов ще води и две листи – в 25 МИР София и 3 МИР Варна.

От "Възраждане" изразиха увереността си, че ще прескочат 4-процентната бариера и ще присъстват в следващото Народно събрание.

"Шансовете са ни огромни според всички досегашни социологически проучвания и благодарение на гражданите, разбира се, които виждат, че ние сме много по-различни от всички останали партии, които само обещават, а нищо не правят в парламента", заявиха от партията.

Преди седмица политическа партия „Възраждане“ издигна председателя си Костадин Костадинов за кандидат президент на изборите за държавен глава на 14 ноември. Адвокат Елена Гунчева е номинацията на партията за вицепрезидент. Решението на изпълнителния комитет на „Възраждане“ тогава обяви инж. Николай Дренчев. 

"Ние решихме, че задължително "Възраждане" трябва да издигне собствен кандидат за президент, защото е крайно време България да има един достоен и независим от външни фактори държавник", заяви той. 

От партия "Възраждане" очакват техният кандидат за президент да стигне до балотаж. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във