Банкеръ Daily

Общество и политика

"Възраждане" организира нов протест срещу зеления сертификат

На 23 февруари от 11:00 часа пред Министерския съвет партия "Възраждане" организира нов протест с искане за отмяна на зеления сертификат. Това обяви на брифинг в парламента лидерът на партията Костадин Костадинов. Решението идва след безрезултатното, според него, заседание във вторник на работната група по темата, в която влизат експерти на правителството и такива, предложени от "Възраждане". 

Това е вторият за тази година протест, организиран от партията, срещу зеления сертификат. Първият беше пред парламента на 12 януари, стигна се до сблъсъци между недоволните и представители на реда, имаше и опити за насилствено влизане в сградата на Народното събрание. Сега лидерът на националистическата партия прикани протестиращите да пристигнат "с превозните си средства, да дойдат с колите си, с камионите си, с всякакви други видове превозни средства". 

Днес Костадинов каза, че от партията му ще поставят и други искания. Не са съгласни с предлагания от правителството бюджет за тази година, с начина, по който се прилага правилникът за работа на Народното събрание. В дневния ред на парламента не влязъл и проектът на "Възраждане" за преодоляване "на ценовия шок".

Лидерът на партията добави към проблемите и темата с Украйна и вчерашният, по думите му, "абсолютно безумен", Консултативен съвет за национална сигурност. "Коментирахме, че армията е зле, това не е държавна тайна. И после - нищо, една декларация, изпразнена от съдържание, е оценката му", посочи Костадинов. "Да сте чули досега някой от управляващите да изрази грам загриженост или заинтересованост за българската общност в Украйна", попита той.

Костадинов заяви още, че бойни действия в Украйна няма да има. "Това го казаха всички наши конкретни отговорни фактори, имаше специално изслушване на шефовете на службите, няма заплаха и няма опасност. Заплаха за българската национална сигурност няма, няма и заплаха от война, няма и да има война", подчерта депутатът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във