Банкеръ Daily

Общество и политика

Възможно е да се удължи с месец записването в детските градини в София

От Столичната община имат готовност да изместят с един месец срока за записване на децата, приети в общински детски градини, ако извънредните мерки не бъдат отменени. Това става ясно от съобщение в информационната система на Столична община за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата ИСОДЗ (kg.sofia.bg)

Първото класиране за прием на децата ще се извърши на 15 май. Всеки родител може да актуализира информацията за своето дете в създадените профили, като подреди желанията си в срок до 11 май - 18 часа. В случай, че извънредното положение в страната бъде удължено и след 13 май, след извършване на първото класиране, срокът за записване ще се удължи от 18 май до 18 юни, уточняват от институцията.  

При евентуално удължаване на извънредното положение родителите ще бъдат своевременно уведомени за промени в графика на дейностите, публикувани на сайта на ИСОДЗ и ПГУ.

За предстоящата учебна година за прием са обявените 12 156 места, като от тях 970 са за деца с хронични заболявания, а 870 за такива със специални образователни потребности. Общата бройка е с над 1700 места по-малко сравнение с учебната 2019-2020 г. Тогава свободните места са били 13 948.  С предимство по социални критерии на първо класиране ще бъдат около 30% от децата от общата бройка. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във