Банкеръ Daily

Общество и политика

Въвеждат по-строг режим на придвижване във "Филиповци" и "Факултета"

По-строг режим на придвижване въвежда Столичната община в кварталите „Филиповци“ и „Факултета“. СДВР ще организира контролно-пропускателни пунктове на изходите. Решението е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при премиера Бойко Борисов. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да представят при проверките, пише още Фандъкова.

Заедно с директорa на Столичната регионална здравна инспекция ще се организира тестването на всички установени контактни граждани, допълва тя.

Столичният кмет поясни, че продължава дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на аварийната дирекция на Столичната община, на кмета на район „Красна поляна“ и почистващите фирми обработват ежедневно „Филиповци“ и „Факултета“.

Събирания на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Градоначалникът призовава да се спазват указанията на полицията и на здравните инспектори, които са на място.

Ген. Мутафчийски е информирал, че се регистрира по-голям брой заразени с COVID-19 в двата квартала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във