Банкеръ Daily

Радан Кънев:

Въвеждането на зелен сертификат е безнадеждно закъсняло

Евродепутатът Радан Кънев

Решението на служебния кабинет най-сетне да въведе Европейския зелен сертификат има само един недостатък - безнадеждно закъсняло е, коментира българският евродепутат Радан Кънев на страницата си във Фейсбук. 

"Ако беше взето навреме, превантивно, както в 90% от държавите в ЕС, днес стотици, може би хиляди българи, жертви на Ковид-19, щяха да са живи. И всички български деца щяха да са присъствено на училище, както децата в почти цяла Европа", смята евродепутатът.

Според него след решението, повечето български политици (всъщност всички, с изключение на единични представители на Демократична България) остават в плен на популизма, егоизма и безотговорността. Дали с гузното си мълчание, все едно не сме най-засегнатата от Ковид държава в света, дали с откровената си предизборна манипулация на фактите.

"повече от всякога имаме нужда от разумен и отговорен политически коненсус, който да спре предизборната злоупотреба със здравната криза и да ни даде надежда за изход от нея. Подобна проява на разум и отговорност би дала надежда, че е възможен консенсус и по другите безкрайно важни за обществото теми - енергетиката и националното позициониране по Зелената сделка, отношенията със Северна Македония, съдебната реформа", подчерта Радан Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във