Банкеръ Daily

Общество и политика

Въоръжаваме патрулните си кораби

Министерският съвет прие решение за определяне наличие на основен интерес. Свързан е с реализация на обществена поръчка за „Придобиване на 324 мм самонасочващи се торпеда за многофункционални модулни патрулни кораби на Военноморските сили“.

Самонасочващи се торпеда са основно въоръжение на корабите, които се придобиват по сключения през 2020 година договор с предмет „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили“. Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на Военноморските сили. Защитата на морския суверенитет се осигурява изключително ефективно чрез използване на самонасочващи се торпеда, чиято зона на въздействие позволява бързо противодействие срещу подводните сили на противника на средни и големи дистанции и с висока точност.

С реализацията на обществената поръчка се цели осигуряване на боеспособността на новите ни кораби и осигуряване на ефективното им използване както в национален, така и в съюзен формат. Това ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във