Банкеръ Daily

Общество и политика

Въобще не познавам Киро Японеца, отсече Вежди Важидов

Здравословното ми състояние натежа при решението да се откажа от трети мандат на поста. Време ми е емоциите малко да спаднат и да се живее по-разумно. Искам да остарея като скулптор. Като министър по-малко влизах в ателието. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на Би Ти Ви. 

„Всичко си има край, никой не е женен за властта и никой не бива да живее с чувството, че това е безкрайно. Беше ми трудно да го съобщя на премиера Бойко Борисов, защото работех с него прекрасно. Ставам на 65 г., трябва да се даде път на по-младите”, посочи Вежди Рашидов, който допълни, че има нужда да изкара старините си малко по-спокойно.

Рашидов отрече в случая да е повлиял скандалът с „Двойната къща” в центъра на София, която доскоро беше паметник на културата. Тя вече е съборена, след като по време на президентските избори Mинистерството на културата премахва защитения й статут. Собственик на имота от няколко години е Кирил Киров, по-известен като Киро Японеца, за когото Рашидов беше категоричен, че не познава.

„Не познавам никакъв Киро Японеца, нито ми е предлагал нещо”, категоричен беше Рашидов.

Той определи новия министър на културата Боил Банов като подготвен и уравновесен човек, който познава материята. „Той вдигна Хасковския театър на крака, прекрасно работихме 2 г.”, подчерта Рашидов.  

„Бойко е интересен чешит и прагматичен човек. Беше му тъжно, че няма как трети мандат да продължим в екипа му”, посочи Рашидов. Той определи скандала с „Двойната къща” като „активно мероприятие”, което му се спретва, и „мръсен удар”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във