Банкеръ Daily

Общество и политика

Външно министерство: Внимавайте с пътуванията в Турция

Българските граждани, които планират посещения в Истанбул, Анкара, Анталия, Измир и Газиантеп, да се съобразят със заплахите от терористични атентати на възлови места, препоръчват от Министерството на външните работи.

С решение на областния управител на Анкара е въведена забрана за осъществяване на масови мероприятия в града от съображения за сигурност. Тя е в сила до края на ноември, се казва още в съобщението на министерството.

Решението на турските власти идва на фона на продължаващата близо два месецавоенна операция на Турция в Сирия, където Анкара подпомага бунтовниците в изтласкването на "Ислямска държава" от граничните райони.

През последната година "Ислямска държава" и Кюрдската работническа партия (ПКК) извършиха серия от атентати в турската столица. Смята се, че този месец бойци на ПКК са планирали атака с кола-бомба край полицейско управление в Анкара.

"Въз основа на информация, получена от тайните служби, бе установено, че незаконни терористични групировки са започнали да планират атаки срещу нашата провинция", обясниха от градската управа на официалния сайт на институцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във