Банкеръ Daily

Общество и политика

Външният министър ще работи за кандидатурата на Кристалина Георгиева

Номинацията на Кристалина Георгиева е шанс за България, смята служебният министър на външните работи Даниел Митов, който се срещна днес с българския еврокомисар.

"Вашата номинация за втори мандат като член на Европейската комисия и Върховен представител по въпросите на външната политика е изключителен шанс за България, който вие и вашият екип заслужихте с активната си работа през последните години", заяви Митов, цитиран от Министерството на външните работи.

"За нас е чест да работим за каузата и ще дадем всичко от себе си, за да постигнем максималния резултат - този пост или друга висока позиция в Европейската комисия“ допълни външният министър.

По думите му Георгиева е отличен кандидат за поста заради изграденото доверие към себе си и образ на човек, който може добре да балансира между различните интереси, да търси и намира компромисни решения.

Самата Кристалина Георгиева посочи, че опитът й като специалист по устойчиво развитие, управление на проекти и редица международни въпроси, в комбинация с подкрепата на българското правителство, е добро стъпало към редица ключови ресори в следващата Европейска комисия. "Важно е да покажем, че имаме самочувствие и сме достойна конкуренция", посочи българският еврокомисар.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във