Банкеръ Daily

Общество и политика

Вълчев: Дори да се реализират идеите на референдума, няма да има големи промени

Резултатите от изборите и референдума в България са разочарование от политическия елит. Дори идеите на референдума да се реализират, нищо в България няма чувствително да се промени. Дебатът по въпросите на допитването трябваше да се организира от партиите, но това не стана. Това коментира професор Даниел Вълчев, бивш министър на образованието, пред БНТ.

"Намираме се в странна ситуация. От една страна субектите на управлението - ГЕРБ, РБ и ПФ - получиха резултат, който им е напълно достатъчен, за да управляват. Но проблемът не е в недостатъчна подкрепа от населението или в недостатъчния брой депутати, а в недостатъчната легитимност на парламента - хората не са доволни от работата на депутатите", коментира Вълчев.

Реформаторът припомни някои от най-сериозните грешки на ГЕРБ - "сагата" по предложенията за генерален секретар на ООН и закъснялата поява на президентската кандидатура. По отношение на пазарлъците за това кой да вземе мандата Велчев смята, че те няма да стигнат до трайно решение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във