Банкеръ Daily

Общество и политика

Втори случай на Делта вариант на коронавируса във Варна

Във Варна има втори случай на заразен с Делта варианта на коронавирус, съобщиха от РЗИ. Все още очакват информация за пациента, засега се знае, че е от Варненска област. През следващата седмица от РЗИ започват ваксинация на учители и техните семейства.

По-рано беше съобщено, че в Смолян се проверява случай, при който има съмнение, че жена от община Смолян и мъж от община Доспат, хоспитализирани в Смолян и в Девин, са носители на Делта варианта на коронавируса.

Според Европейската агенция по лекарствата вариантът Делта ще представлява 90 на сто от всичките варианти на COVID-19 до края на август в ЕС.

Междувременно също днес стана ясно, че 30% от работещите в средното образование - от детската градина до 12 клас, са се ваксинирали. 15% са преболедували. Близо 100 души са изгубили битката с болестта. Това обобщи пред БНР председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. 

Тя посочи, че броят на защитените с имунитет е недостатъчен, за да се гарантира безопасността в системата. 

"Трябва да се ваксинираме, за да опазим живота и здравето на нашите ученици. Трябва да създадем култура на отношение и поведение за опазване на личното здраве и при младите хора", допълни Такева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във